donderdag 27 maart 2014

Druk en balen

Vanaf dinsdag is het de bedoeling dat ik zelfstandig mijn werk kan en ga doen. Op dit moment ben ik nog steeds in "training" en mag ik officieel nog niet veel. Zelfs voor een bezoekje aan het archief in de kelder moet ik een collega vragen om mee te gaan.

Om echt zelfstandig te mogen werken moet ik 3 testen met goed gevolg afleggen en vanwege drukte worden deze testen steeds uitgesteld. Nu het al donderdag is begin ik mij toch een beetje zorgen te maken. Vooral als ik de testen niet in 1x zou halen, wordt het allemaal wel erg krapjes. Ik maak mij wel een beetje zorgen om deze testen maar ik maak mij meer zorgen of ik wel voldoende dossierkennis ga krijgen van alle lopende zaken die ik over moet nemen. Degene die mij probeert in te werken is echt een schat maar haar manier van werken en dingen uitleggen is absoluut chaotisch. Bovendien zit ze met haar hoofd al meer bij haar nieuwe baan dan bij het overdragen van haar huidige werk. Mijn back-up heeft haar gisteren een mail gestuurd met alle dingen die ze de komende 2 dagen moet doen. Ik hoop dat dat gaat helpen.

Gisteren stond 2 uur overwerk op het programma vanwege een verplichte "accountability"-training. Mijn plan was als volgt: ik werk van 08.30 tot 17.00 uur, ga dan met een collega uit het team naar het winkelcentrum om mijn internet en Spaanse mobiele telefoon te regelen en pak om 18.00 uur de training. Dan ben ik er even tussenuit en heb dan direct iets heel belangrijks geregeld. Natuurlijk liep het weer eens anders en nu baal ik.

Voor mijn werk binnen het team moest ik nog een training SLA's doen. SLA's zijn de afspraken die mijn werkgever met de klant heeft gemaakt en die wij, als team, dus moeten nakomen. Bij niet nakomen moet mijn werkgever een boete aan de klant betalen. Als wij het als team heel goed doen, dan krijgen wij een cadeautje van de klant in de vorm van een etentje of iets dergelijks. Dus het is wel belangrijk dat ik daar enig inzicht in heb.
Toen ik terug kwam van de lunch had ik een mail: training vandaag (woensdag) of morgen om 15.00 uur. Omdat donderdag en vrijdag de enige dagen zijn om mij van voldoende dossierkennis te voorzien, hadden mijn back-up en teamcoördinator een voorkeur voor vandaag. En de training was inderdaad woensdag maar dan van 17.00 uur tot 18.00 uur. Daar ging mijn mogelijkheid om er even tussen uit te zijn en mijn internetaansluiting voor het nieuwe appartement te regelen.

Ik ben bang dat ik nu tot volgende week moet wachten om internet te regelen en daar baal ik enorm van. Het duurt ongeveer een week voordat internet geactiveerd is dus hoe langer ik wacht, des te langer ik zonder zit. Zaterdag ga ik verhuizen naar mijn nieuwe appartement en dan ben ik voor langere tijd niet bereikbaar via internet. Dus als het een tijdje stil blijft op mijn blog dan komt dat wegens het niet hebben van een internetaansluiting en het niet kunnen vinden van een betrouwbaar internetcafé.

Nu ga ik mij snel aankleden (ik schrijf dit op donderdagmorgen 06.50 uur) zodat ik voordat mijn werkdag echt begint, op het werk 2 testen kan maken. De test die bij de training van gisteravond hoort en de test die bij de SLA-training hoort. 

2 opmerkingen: