maandag 3 maart 2014

Teveel informatie

Vandaag was mijn eerste werkdag en die bestond vooral uit het ontvangen van heel erg veel informatie. Als ik het goed heb begrepen dan staat die informatie ook op de soort van usb-stick die we gekregen hebben dus dat ga ik wel bekijken als ik in staat ben om weer informatie op te nemen.

Het belangrijkste wat ik heb onthouden is dat ik zo snel mogelijk een NIE-nummer moet regelen omdat ik daarmee een Spaanse bankrekening kan openen en mij kan inschrijven bij een huisarts. Omdat niemand in Spanje iets anders spreekt dan Engels, moet ik voor het aanvragen van het NIE-nummer een collega van het werk meenemen die mij door de procedure heen kan helpen. Zoiets moet natuurlijk onder werktijd dus ik hoop dat ze daar met het inplannen van mijn inwerktraining rekening mee houden.

Omdat ik voor een speciaal team kom te werken, blijf ik niet de hele tijd bij de groep waarmee ik vandaag begonnen ben. Het team waarvoor ik kom te werken lijken enorm leuke mensen. Er stond zelfs al 1 iemand mij op te wachten bij binnenkomst om mij welkom te heten. In de pauze werd ik direct uitgenodigd om bij de mensen van "mijn" team te komen zitten. Ik denk dat het tekenend is voor de cultuur binnen het bedrijf, heel warm en open op de werkvloer maar aan de andere kant ook enorm veel regels en procedures die zo bureaucratisch zijn dat je er gillend gek van wordt.

Iets anders waar ik heel erg aan zal moeten wennen is dat de lunchpauze rond 14.00 uur is. Mijn maag denkt daar op dit moment toch heel erg anders over. Maar het is wel grappig dat rond die tijd iedereen de keuken induikt en in 1 van de 6 magnetrons iets warms te eten maakt, variërend van broccoli met bacon tot soep of chili con carne.
Ik ben op dit moment (19.30 uur) nog bezig met het naar binnen werken van mijn avondeten. Ook dat zal beduidend later zijn dan wat ik gewend ben en prettig vind.

Ik kruip straks lekker vroeg mijn bed in en zie morgen weer verder. Dan heb ik de laatste dag training met de groep waar ik vandaag mee ben begonnen. Vanaf woensdag krijg ik mijn training binnen het team waarvoor ik ga werken.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Loes,

  Grappig, je ervaringen doen me sterk denken aan NSE in Vichy.

  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Loes, wat een geluk dat ik aan jouw blog dacht. Nu lees ik tenminste je eerste ervaringen. Het klinkt allemaal lekker Spaans en ja dat is wennen. Maar dat gaat je lukken! Veel succes (en ik ben nog steeds 'stinkend' jaloers!).
  Groet uit het ook zonnige Nederland.
  Klaasje

  BeantwoordenVerwijderen