maandag 10 maart 2014

Mijn eerste overwerk

Volgens mijn computer is het nu 20.13 uur en ik zit achter een bord salade. Ik denk dat ik over een maand of 2 een expert ben geworden van het in elkaar flansen van salades, of ik bezwijk voor de opwarm-maaltijden voor de magnetron om snel iets te eten in elkaar te draaien.
Op dit moment heb ik er geen zin in om, als ik rond 19.50 uur thuis kom nog uitgebreid te gaan koken en als ik mijn teamcoördinator goed heb begrepen, dan zal dat voorlopig wel vaker gebeuren.

Hoewel ik nog steeds in training ben en de meeste computerprogramma's niet werken (door computerproblemen of omdat ik nog geen inloggegevens heb ontvangen) heb ik vandaag mijn eerste overuren gedraaid. Tijdens het overwerken met mijn teamcoördinator heb ik ook te horen gekregen wat er, werkinhoudelijk, van mij verwacht wordt en dat is veel!
Degene die mij nu inwerkt deed/doet niet meer dan het meest noodzakelijke omdat ze 8 uur werken meer dan voldoende vindt. Hierdoor is er een hoop update-werk blijven liggen. Zo moet mijn team, op verzoek van de klant, bijvoorbeeld morgen een overzicht klaar hebben van alle gebruikte documenten en procedures, wat ontbreekt, wat gemaakt moet worden en wat bijgewerkt moet worden. De vervolgstap die hier natuurlijk na gaat komen is het maken en aanpassen van de documenten, met bijbehorend uitzoekwerk. Ik ben verantwoordelijk voor Nederland en Griekenland, mijn teamleden doen andere landen.

Daarnaast zijn er bij de klant waarvoor mijn team werkt een hoop wisselingen geweest waardoor wij eigenlijk aan de klant moeten uitleggen hoe dingen werken. Hier wordt van mij een pro-actieve houding verwacht. Dus als ik merk dat mijn aanspreekpunt te weinig kennis over een bepaald onderwerp heeft dan score ik punten als ik zelf de telefoon pak, uitzoek hoe het zit en haar/hem daarover een rapportage stuur. Dit vereist iets meer inzicht en werkervaring dan degene die dit werk nu doet heeft.

En dan gaat het gewone dagelijkse werk ook nog door dus we moeten nog steeds binnen 24 uur op een binnengekomen verzoek reageren en dat binnen 72 uur opgelost hebben. Dus ik kan me wel indenken dat dit niet in 39 uur gaat lukken. Laat staan als ik daarnaast de komende weken ook nog allerlei introductietaken af moet hebben/maken.
Dus mijn eerste overuren zijn een feit en er zullen nog velen volgen.

Naar aanleiding van ontvangen reacties:
Granada staat erom bekend dat ze gratis tapas verstrekken. Bij de 1 is dat meer dan bij de ander maar het is bijna overal gratis.

Ik kan inderdaad van de munt thee maken maar dan ben ik over een jaar nog bezig met het opmaken. In een maatbeker gemeten zal het al snel tegen de 300ml of meer zijn en dat is echt heel erg veel.

2 opmerkingen:

 1. Dat is veel munt. Mee naar je werk nemen en uitdelen in kleine zakjes?
  Mijn favoriete snelklaar maaltijd is een omelette. Bakken of vullen met wat er verder nog is kan zijn: ham, kaas, spekjes, groente restje vlees, kip garnalen, nou eigenlijk gooide ik er alles door wat in huis was of op moest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Ik moet beslissen of ik in granada ga werken. Is het de moeite waard? Hoe is het leven in granada als nederlander? Komt u goed rond en is het werk leuk?

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen