donderdag 20 maart 2014

Appartementen 4 (en slot)

Woonkamer/keuken 1

Woonkamer/keuken 2

Slaapkamer 1

Slaapkamer 2
Na een nacht slecht slapen en dubben heb ik vandaag een paar teamleden lastig gevallen met de 3 links op internet van de appartementen die ik bezocht had en die allemaal deels voldoen aan de eisen. Op grond van hun aanwijzingen viel appartement 3 af. Als ik de mogelijkheid had voor centrale verwarming dan was het dom als ik daar niet voor ging. Het waarom zou ik wel ontdekken als ik een winter in Granada mee had gemaakt.

Bleven appartement 1 en 2 over waarbij iedereen, inclusief ikzelf, de voorkeur had voor appartement 2. Dus in mijn lunchpauze nog een keer naar de bemiddelaar. Kan ik het appartement ook bij daglicht bekijken? De sleutels werden gepakt en we gingen weer op pad. Door het zonlicht was de entree en de centrale opgang nog mooier dan gisteravond. Dus dat was een goed teken. Om 13.30 uur bleek er nog voldoende licht de woonkamer binnen te vallen. Voor zover ik het in kan schatten heb ik vooral 's morgens zon, wat in de zomerperiode handig zal zijn. Het feit dat ik niet 24 uur per dag het licht aan hoef te hebben gaf voor mij de doorslag. Het voelde vanaf het begin al goed en behalve een mogelijk gebrek aan uitzicht, is er nu geen reden meer om tegen dit appartement nee te zeggen. Of het gebrek aan uitzicht een probleem zal worden kan ik alleen maar ontdekken door het uit te proberen.

Dus vanavond na werktijd heb ik de aanbetaling gedaan en mijn reserveringsovereenkomst getekend. Terwijl ik stond te wachten op de bemiddelaar kwam een collega van het werk langs en die was zo vriendelijk om samen met mij te wachten zodat zij mij kon helpen met het Spaans. Ik ben haar daar erg dankbaar voor, het maakte alles een stuk gemakkelijker. Vrijdag 28 maart om 13.00 uur moet ik het contract ondertekenen en krijg ik uitleg over de enorme bos sleutels die ik ga krijgen.
Van internet heb ik wat foto's van mijn nieuwe appartement gedownload, dan kan iedereen zien waar ik de komende 6 maanden woon.

3 opmerkingen:

 1. Mooi dat je zo snel geslaagd bent. Ik had zelf nog wat bekeken en kreeg wel meer dan 50 appartementen in centrum voor minder dan 450. In principe moet er keuze genoeg zijn! verder had ik een site ontdekt www.friendlyrentals.com die voor korte perioden appartementen in de verhuur heeft, maar dat hoeft dus niet meer! Snelle actie! Nu kunnen we dus allemaal langskomen, maar niet tegelijker tijd natuurlijk.

  Groet,
  Klaasje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo snel een eigen plekje, en fijn ook dat je man langs gaat komen. Ik heb vroeger niet meegelezen en dus geen idee hoe jullie LAT-huwelijk werkt. Zelf al 15 jaar LAT relatie maar "slechts" 1 uur afstand. Geen uren vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!! Hopelijk ga je het daar goed naar je zin hebben!

  BeantwoordenVerwijderen