vrijdag 7 maart 2014

Tapas eten

Omdat alles zo vreselijk snel ging, heb ik niet de tijd gehad om mij te verdiepen in de bezienswaardigheden en wetenswaardigheden van Granada. Ik weet dat het Alhambra bij Granada hoort (en ik heb het inmiddels een deel van de buitenkant gezien) maar daar hield mijn kennis op.
Kennelijk is Granada ook erg bekend om de gratis tapas. Ik had ooit wel eens van tapas gehoord maar had geen idee wat het precies inhield. Sinds gisteren weet ik dat heel goed en heb ik (voor voorlopig) ook een favoriet drankje gevonden.

Maandag kregen we in de training de opdracht om een groepsactiviteit te verzinnen en dat kon bijna niet anders dan tapas eten worden met zoveel mensen in de groep die onbekend waren in Granada. Wanneer: donderdag na werktijd, wat achteraf niet zo'n goed idee bleek te zijn want een beetje vroeg.

Na verzamelen gingen we op pad richting de oude stad en rond 19.00 uur stonden we bij een thee-geval want tapas eet je eigenlijk pas vanaf 20.00 uur. Na overleg werd toch besloten op zoek te gaan naar iets waar bier en wijn te krijgen was en na wat overhalen van de Spaans sprekende collega's lukte het om al om 19.15 uur iets te drinken met tapas te krijgen.

In het kort komt het erop neer dat elke keer dat je een drankje besteld, je er iets te eten bij krijgt en niet zomaar iets te eten. In totaal heb ik 2 drankjes gehad en bij het eerste drankje zat een geroosterde bagel met Serano-ham en gefrituurde aardappelschijfjes met mayonaise en bij het tweede drankje zat een soort van gefrituurde bitterbal van een krab-pootje, olijven en een klein broodje hamburger. Dus met 3 drankjes kun je de maaltijd overslaan (tenminste als je niet veel waarde aan groente en voedingswaarde hecht).

Vervolgens heb ik mij verbaasd over de prijs van de drankjes. Ik had een tinto de verano, een mengsel van rode wijn met een frisdrank. Ik vond het heel erg lekker en beduidend minder zwaar vallen dan een gewoon glas wijn. Dit koste maar € 2,20 per glas. Dus voor € 4,40 had ik bijna een maaltijd met drinken. Alle café's zitten elke avond vol en dat zal wel de reden zijn dat het uit kan om de hapjes gratis erbij te doen. Anders kan ik me niet indenken hoe de eigenaar er een bestaan uit kan halen.

Ik vond het heel erg leuk om een keer mee te maken en het contact met de andere nieuwkomers op een andere manier voort te zetten. Ik hoop dat ik het de volgende keer ook in mijn eentje durf. In Nederland ben ik al niet zo'n held om 's avonds in mijn eentje een bar binnen te lopen en hier is de drempel nog een stukje hoger omdat ik ook nog niet de taal spreek.

1 opmerking:

  1. Ik ben toch al op heel wat plaatsen in Spanje geweest maar ik ben het nog nooit tegengekomen dat je zoveel te eten gratis krijgt bij een drankje. Een hapje of nootjes/zoutjes dat wel. Weet je zeker dat er geen rekening kwam die bijvoorbeeld door het bedrijf betaald is.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen