zaterdag 8 maart 2014

Was

Er zijn een aantal dingen die ik niet zo leuk vind aan mijn huidige appartement. Eén daarvan is dat het een erg donker appartement is. Ik moet de hele dag het licht aan hebben omdat het anders te donker is. Dat komt omdat de ramen van mijn appartement uitkijken op een hele kleine patio van 4x6m en er nog 3 verdiepingen boven mij zitten. Daardoor komt het daglicht niet ver genoeg binnen. Een ander nadeel van weinig direct licht is dat ik geen idee heb wat voor weer het die dag is of gaat worden. Dat merk ik pas als ik buiten op straat sta. Het zal in de zomer vast minder warm zijn dan als ik wel direct daglicht binnen krijg maar dat weegt voor mij niet op tegen de nadelen.

Wat ik wel heel erg leuk vind is mijn waslijn, zie ook de foto. Buiten aan de muur hangen 2 waslijnen die ik via een katrol kan laten bewegen. Ik open 1 raam, begin met ophangen en als ik er niet meer bij kan dan trek ik de lijn een stukje verder en kan ik weer doorgaan met was ophangen. Er zijn ook landen waarbij zo'n systeem over de weg heen gaat, dan hangen de lakens midden boven de straat te drogen. Ik heb dat hier nog niet gezien. Wel wasrekjes die aan de buitenkant van het balkon vast worden gemaakt zodat de ruimte op het balkon beschikbaar blijft voor andere dingen.
Ik hoop echter wel dat de toegang naar de patio open is of te openen is met de sleutel want ik wil graag bij mijn kleren kunnen als er per ongeluk iets naar beneden valt

Ter verdere info: het voorste raam is van de keuken annex woongedeelte, het achterste raam is van de slaapkamer. Om de hoek zit de badkamer. Binnenkort plaats ik daar wel wat foto's en afmetingen van.

PS: ik heb mijn eerste "fout" gemaakt met het doen van boodschappen en nu zit ik opgescheept met een heleboel gedroogde munt. Tips om ervan af te komen zijn welkom.

2 opmerkingen: