zaterdag 5 april 2014

Weer online :-)

De bedoeling was dat ik dinsdag na werk richting telefoonwinkel zou gaan om de tarieven voor april op te vragen. Elke maand geven de telefoonwinkels een reclamefolder uit en omdat ik de folder van maart had, kan het geen kwaad om voordat je een abonnement afsluit te kijken of er iets gewijzigd is. Donderdag zou ik dan met een Spaanssprekende collega richting telefoonwinkel en alles in orde maken.

De merkwinkel had nog geen folder maar de algemene telefoonwinkel had die wel. De meneer die mij de folder gaf stond erop dat hij mij hielp, ondanks het feit dat hij geen Engels sprak en ik geen Spaans. Het kwam erop neer dat het goedkope internet alleen mogelijk was via een abonnement van 24 maanden (maar dan wel bij een provider die bekend staat als leverancier van bijna probleemloos internet) of voor € 11,00 per maand meer een abonnement dat per maand op te zeggen is met minder betrouwbaar internet. Op mijn andere vragen kreeg ik ook een begrijpbaar antwoord dus ik was best trots op mijzelf dat ik het zonder hulp voor elkaar had gekregen.

Na lang nadenken toch gekozen voor een abonnement van 24 maanden met de zekerheid van een goede verbinding. Ik blijf hier in ieder geval een jaar en Man heeft aangegeven dat hij 2 jaar voor zichzelf nodig denkt te hebben. Mocht het uitdraaien op een afkoopsom dan zie ik dat dan wel weer.
Na afloop van mijn werk vertrok ik woensdag terug naar de winkel. Dezelfde meneer was aan het werk en die heeft mij weer geholpen. Het afsluiten van het contract bleek toch wat ingewikkelder dan gedacht en toen had ik toch graag de hulp van een collega gehad. Na anderhalf uur was ik een hoop geld armer, een smartphone en een router rijker en heb ik ruim 60x mijn handtekening moeten zetten. Levertijd van internet: ongeveer 1 week.

Donderdag ben ik druk aan het werk en gaat mijn smartphone. De enige die mijn nummer weet is mijn provider en die spreekt vast geen Engels waarop ik mijn telefoon in de handen van de eerste de beste Spaanssprekende collega druk. Gelukkig weet zij ook hoe zij het gesprek aan moet nemen (ik moet kennelijk schuiven in plaats van drukken).Er is een monteur aan de telefoon. Hij staat bij het appartement en wil de vaste lijn installeren. Waar ik uithang?
Of ik heb woensdag in de winkel iets gemist of ik heb iets anders gemist, maar ik wist van niks.
Na overleg op het werk halsoverkop richting appartement gerend om de monteur binnen te laten.

Wat testen en heen en weer lopen later een vraag: heb ik de sleutel van de kasten beneden? Want daar moet hij bij. Nee, die heb ik niet, wel het nummer van de huisbaas. Monteur belt. Je moet bij nummer 1o A zijn. Die is niet thuis. Weer bellen. Zonder sleutel geen telefoon. Nieuwe afspraak: vrijdag 09.00 uur.

Vrijdag 09.09 uur: intercom en monteur. Of ik al de sleutel heb? Nee. Aanbellen bij nummer 1o A. Geen gehoor. Weer bellen met de huisbaas. De sleutel is onderweg, 10 min geduld. Er komt iemand met de sleutel van de meterkast en 10 min later is de aansluiting een feit. Ik kon op dat moment niet testen of internet werkte want ik moest richting werk.
Nadat ik terug kwam van breigroepje, direct de snoeren uitgepakt en aangesloten en JA!!! het werkt.

Geen idee wat mij dit, naast de aanschaf van een simlockvrije telefoon, nog aan extra aansluitkosten gaat kosten maar ik ben blij dat alles werkt. Ik heb weer internet, ik heb een Spaanse mobiele telefoon en een Spaanse vaste telefoon. En dat in iets meer dan een dag waar ik in Nederland meer dan 3 weken moest wachten.

1 opmerking:

 1. Fijn dat je er weer bent. Is Spanje veranderd dat het zo snel gaat, geen mañana meer ?

  In 1972 heb ik een zomer op Majorca en later Benidorm gewerkt als crecheleidster voor een reisbureau en toen was telefoneren nog zooooooooooooo anders. Mijn vader was jarig en ruim op tijd vroeg ik een telefoongesprek aan, uren zitten wachten, maar er kwam geen verbinding, gelukkig wisten we toen niet anders en maakte men zich niet zo snel ongerust. Nu met mobieltjes is iedereen vaak zo in paniek als er een uur geen contact kan zijn.
  Je opmerking over Man trof me zeer, vind het heel knap van je de vrijheid zolang te geven en ondertussen deze zo veel van het leven te maken.
  Deed me denken aan de spreuk: if you let it freeand it comes back its yours, if not it never was.
  Hoop dat dit zinnetje je niet kwetst, dat is absoluut niet mijn bedoeling natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen