vrijdag 18 april 2014

Een luxe-probleem

Voordat ik mij, voor het eerst sinds ik hier woon, op een toeristische activiteit stort, een paar korte reacties en even "zeuren" over een luxe-probleem.

Naar aanleiding van mijn berekeningen: Het lijkt erop dat er ergens een rekenfout zit waardoor mijn netto-loon lager uit is gekomen dan dat het in werkelijkheid zou zijn. We hebben het hooguit over zo'n € 50,00 maar dat is voor hier toch meer dan 1 week supermarkt. Nieuwe berekening volgt, evenals het beantwoorden van de vraag over mijn uitgaven.

Naar aanleiding van Semana Santa: Ik zeg gewoon dat ik het raar vind en er niks van snap, maar ja, ik ben ook Nederlandse en we hebben niet voor niets 80 jaar tegen jullie gevochten. De meeste mensen moeten dan heel hard lachen en ik kom er mooi mee weg.

Naar aanleiding van wat Man allemaal vindt: Hij laat de stad en festiviteiten op zich inwerken en hij vindt het fijn om samen te zijn. Hij had nog wel 2 dagen langer willen blijven voordat hij morgen weer naar huis gaat, maar dan heeft hij het ook wel weer gezien. Nu moet ik hier wel bij zeggen dat ik "gewoon" moest werken. Dat maakt natuurlijk uit.

Voordat Man morgen weer naar huis gaat moet ik een, voor mij best ingewikkelde, beslissing nemen. Man is met de auto gekomen en heeft dus heel veel spullen vanuit Nederland meegenomen naar Granada. Dat scheelt voor de zoveelste keer spullen nieuw moeten kopen of opsturen.

Sommige dingen zijn soort van noodzakelijk. Ik heb mij krap aan gered met 1 handdoek en het is toch wel lekker om er wat meer te hebben :-). En ik geniet ook al sinds dinsdag van een dekbed in plaats van een slaapzak. Sommige dingen zijn gewoon fijn om te hebben, zoals een waterkoker met bijbehorende thermoskan. En andere dingen zijn al meer luxe, zoals de oven en bijbehorende attributen zoals een mixer en staafmixer.

Ik heb op dit moment geen idee hoelang ik hier zal blijven (zowel in dit appartement als in Granada). Aan de ene kant wil ik hier niet al teveel spullen hebben want het zal bij vertrek op de een of andere manier weer terug moeten maar aan de andere kant is het ook niet de bedoeling dat ik hier moet afzien omdat ik dingen mis die voor mij het leven iets aangenamer maken, ook al valt het misschien onder de categorie luxe.

Vandaag kan ik nog beslissen wat blijft en wat niet. Het is moeilijk de balans te vinden tussen noodzaak en luxe.

1 opmerking:

  1. Dat probleem kan ik me ook nog goed herinneren toen ik op Majorca was, ik kwam met 1 koffertje en ging weg met 2 grote en ik had ook al dingen weggegeven aan personeel van appartement. Niet teveel over nadenken, kopen wat je echt nodig hebt of graag wil en misschien kan je het later weer verkopen er zitten altijd wel mensen in dezelfde situatie.

    BeantwoordenVerwijderen