zondag 28 juni 2015

Probeersel

Het is nu zondagmorgen 07.30 uur en ik zit met mijn ontbijt achter de computer (publicatie is iets later dan 07.30). Ik heb er al een half uur wandeltraining op zitten. Ik had verwacht dat ik mij nu heel super zou voelen maar dat valt een beetje tegen. Misschien moet ik nog even geduld hebben of ik moet misschien wat minder mensen met een blog geloven ;-).

Sinds ik naar Spanje ben vertrokken is het onderhouden van mijn sociale contacten er niet op vooruit gegaan en hetzelfde geldt voor het bijlezen op blogs. Gisteren had ik tijd en energie om door wat blogs te kijken en ik kwam daar de term helweek tegen en verslagen van mensen die het hadden gedaan omdat het kennelijk onlangs nationale helweek geweest. Als je meer wilt weten kun je gewoon op helweek zoeken, dan word je vanzelf overspoeld met informatie.

Een onderdeel van de helweek is dat je elke dag om 05.00 uur opstaat en om 22.00 uur gaat slapen en dat stukje heeft mij aan het denken gezet. Ik zal eerlijk toegeven dat ik behoorlijk moe ben dus om uit mijzelf om 05.00 de wekker te zetten gaat mij wat te ver, ik heb mijn slaap nodig. Maar ik ben wel vaak uit mijzelf ergens tussen 05.00 en 06.00 wakker en in plaats van nog een uur of wat te liggen draaien in mijn bed waardoor ik mij niet beter ga voelen, klinkt het niet verkeerd om dan gewoon op te staan en de extra tijd voor iets leuks en/of nuttigs te gebruiken.


Daarnaast is het de bedoeling dat je tijdens de helweek elke dag een uur sport en dan het liefste 's morgensvroeg. Op dit moment is de enige aangename temperatuur hier alleen maar in de morgen te vinden, dus een uur (of in mijn geval ongeveer een half uur) sporten terwijl de temperatuur nog ver beneden de 30C ligt klinkt ook niet als een raar idee. Zelfs als ik niet zou sporten is het handig om de periode van de dag met de meest aangename temperatuur ten volle te benutten. Daarnaast hadden veel bloggers het over het zeer aangename gevoel dat ze hadden nadat ze 's morgens direct aan het sporten waren gegaan voordat de dag begon.

Vanmorgen werd ik wakker om naar de wc te gaan en zag ik op de wekker dat het precies 06.00 uur was. Ik voelde me voor geen meter wakker dus kroop mijn bed weer in om vervolgens toch niet meer in slaap te vallen. Dus stond ik heel dapper op, trok mijn trainingskleding aan, at een beetje yoghurt en stapte de deur uit voor mijn eerste wandeltraining sinds tijden in combinatie met de Chi Walking techniek.
En nu zit ik dus achter de computer en had ik verwacht dat ik mij heel super zou voelen en trots dat ik mijzelf uit mijn bed heb gesleurd om mijn tijd nuttiger te besteden dan liggen draaien en woelen. Dat valt in de praktijk dus een beetje tegen. Misschien dat ik mij na een douche beter voel. 

Mijn voornemen is om dit een maand vol te houden. Elke keer als ik voor de wekker wakker ben, sta ik op om en doe wandeltraining of andere nuttige dingen om de meest gunstige temperatuur ten volle te benutten. Het zal mij benieuwen of ik dit vol kan houden.

1 opmerking:

  1. In de ayurvedische gezondheidsleer wordt geadviseerd om om 6 uur op te staan en rond 10 uur in de avond weer in bed te liggen. In de zomer voel ik me daar best lekker bij. In de winter is om 6 uur opstaan echt te vroeg. Om 10 uur op bed liggen lukt nog wel.
    Hier in Nederland hebben we deze week ook Spaanse temperaturen van rond de 30 graden of daarboven. Ik denk dat een siësta geen verkeerd idee wordt...:-)

    BeantwoordenVerwijderen