vrijdag 3 juli 2015

Te warm

Ik hoorde van een van de Nederlandse werknemers van mijn klant dat het in Nederland warm zou worden en dat de eerste warmte-waarschuwing afgegeven was voor oudere mensen. Op het internet zag ik dat het rond de 41C in Nederland zou worden.

Hier loopt de temperatuur hard op en hoewel het hier warm kan worden in de zomer, zijn de temperaturen die we hier nu hebben (boven de 40C) te warm voor de tijd van het jaar. In augustus hoort het erbij maar nu, en zeker in juni, is 33C meer dan voldoende.
Vorig jaar heb ik het in mijn huis gered zonder de ventilator aan te zetten maar nu ben ik toch gezwicht. 

Ik snap niet waarom mensen hier in de zomermaanden op vakantie komen of, zoals mijn collega's, op vakantie gaan. Het is veel te warm om dingen te doen. Het enige wat je kunt doen is op het strand liggen met duizenden anderen.

Het leek mij wel een goed idee om een verzoek in te dienen om in de maanden juli en augustus in het kantoor van mijn Nederlandse klant te gaan werken om op deze manier de hitte hier te ontlopen. Bovengenoemde medewerker bood al aan om een kantoorruimte te behangen met bloemetjesbehang zodat er een leuke plek voor mij zou zijn om te logeren.
Maar als het in Nederland ook zo heet wordt, weet ik niet of dat uiteindelijk een goed idee zal zijn. 

Voorlopig moet ik het hier mee doen en wat ik altijd gedacht had dat ik nooit zou doen, heb ik nu toch gedaan. Ik heb een legging gekocht en hemdjes zonder mouw. Met een wikkelvestje helemaal geschikt voor de airco op mijn werk en zodra ik na mijn werk in de warmte buiten sta, kan het vestje uit en hoop ik dat ik er nog voldoende toonbaar uitzie. En anders zie ik er in ieder geval niet slechter uit dan de andere mensen op straat.

6 opmerkingen:

 1. Komende week wordt het alweer een stuk minder warm. En die 41 graden gaat ook niet door.
  Hoe bevallen de leggings? Ik heb ze nooit gehad en wil ze ook niet. Ik vind het gewoon niks voor mij. Ik heb afgelopen week in een heel leuke vintage winkel drie rokken gekocht en twee shirts. Ik draag graag rokken in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn probleem met de rokken en jurken hier is dat alles in mijn ogen veel te kort is. Normale lengte is ergens halverwege je bovenbenen zodat je bij elke beweging heel goed moet nadenken of je kont niet zichtbaar is en dat je maar op 1 manier kan zitten zonder dat met je onderbroek ziet. Ik hoop dat in die zin leggings ideaal gaan zijn om bovenstaande problemen op te vangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn rokken zijn iets langer en lekker wijd. Op de fiets soms wel lastig met opwaaien, maar verder voelt het koel. Een legging lijkt me dan best weer warm.
   Kun je zelf iets naaien?

   Verwijderen
 3. Komende week koelt het inderdaad weer af, hopelijk bij jou ook! Ik draag nu ook vooral rokjes, maar ik ben ook veel thuis. Dan zal het me, zeker als het warm is, echt aan mijn achterste roesten of ze wat opkruipen of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik thuis ben en ik verwacht geen bezoek dan draag ik, op mijn onderbroek na, helemaal niks. Scheelt een hoop extra was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was inderdaad ranzig warm, helemaal omdat het ineens heel heet was zonder geleidelijke overgang ofzo. Ik waag me dan niet in de volle zo'n hoor, dompel in de jacouzie bij Lov'je en houd me koest naast het werk. Komende week voorin de 20 graden, kan een mens het beter bij uithouden.

  BeantwoordenVerwijderen