zondag 7 december 2014

Niet handig

Allereerst bedankt voor de bemoedigende reacties die ik naar aanleiding van mijn vorige bericht heb mogen ontvangen. Op een aantal zaken kom ik binnenkort uitgebreider op terug.

Op dit moment is mijn leven al ingewikkeld genoeg met bezoeken aan dokters in het ziekenhuis, het opnieuw vormgeven van mijn leven en het leren van Spaans dus iets van rust op het werk zou wel aardig zijn. Het is niet mijn droombaan maar over het algemeen voel ik mij hier in Granada redelijk thuis dus ik heb er geen enkel probleem mee om hier nog een tijdje te blijven en mijn leven weer op de rit te krijgen.
Hoewel ik nog steeds niet officieel te horen heb gekregen dat ik mag blijven was ik er wel redelijk gerust op. Het laatste waar ik op zit te wachten is dat ik nu ook nog op zoek moet naar een andere baan. Sinds vrijdag ben ik daar ook niet meer zo zeker van.

Voor de lonen van november van mijn klant moest het loonstrokenbedrijf een ingewikkelde correctie doorvoeren. Het document wat ik doorgestuurd had bevatte een tabblad met - en + tekens. De loonstrokenmeneer maakte van de - tekens een teruggave en van de + tekens een betaling.Bij controle van de loonstroken heb ik aangenomen dat dit de correcte manier van verwerken was. Over het algemeen is een - een teruggave, dus ik heb akkoord gegeven. Daarnaast was het allemaal weer eens kort dag dus had ik ook niet veel tijd om mij daar verder in te verdiepen.

Vervolgens bleken er in het document allerlei andere fouten te zitten in een ander tabblad (niet mijn schuld) die mij een hoop extra werk en ongeruste medewerkers opleverde met als gevolg dat er in de maand december zo'n 30 correcties doorgevoerd moeten worden. Naar aanleiding van een brief die de medewerkers eind vorige week en afgelopen week ontvangen hadden, kreeg ik ook vragen over het tabblad met de - en + tekens. En vrijdag kwam ik erachter dat dit tabblad door mij en daardoor ook door de loonstrokenmeneer volledig verkeerd geïnterpreteerd was. De - tekens hadden een betaling moeten zijn en de + tekens hadden een teruggave moeten zijn.

Hierdoor hebben zo'n 70 mensen teveel geld teruggekregen en zit er dus een gigantische fout in de loonstroken van november met verstrekkende gevolgen voor die medewerkers. Op dit moment ben ik afhankelijk van de HR-manager van de klant. Als zij besluit dat dit een fout is die mij moet worden aangerekend dan ben ik de pineut. Dan krijg ik een payroll-escalatie van 70 loonstroken aan mijn broek en moet mijn baas aan mijn klant een dikke boete betalen. Ik weet niet wat voor gevolgen dit voor de verlenging van mijn contract zal hebben.

Zaterdag was een feestdag en daardoor zijn we maandag vrij. Dinsdag hoop ik er achter te komen of de HR-manager mij dit aan gaat rekenen of niet. Vervolgens kan ik een gesprek hebben met mijn teamcoördinator en vragen of dit voor mij gevolgen gaat hebben. Dit weekend gaat heel erg lang duren.

6 opmerkingen:

 1. Sterkte! En die loonstrokenmeneer moet maar eens goed aangesproken worden. Wel gek dat jij de verantwoordelijkheid hebt gekregen over iets waar je te weinig vanaf wist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei wat een vervelende situatie. En dat er ook nog een lang weekend tussen zit maakt het niet beter. Je kunt niet meer dan je best doen. Ik duim voor je dat het met een sisser afloopt. Hoewel ik het sowieso belachelijk zou vinden als je hier op afgerekend wordt. Sterkte.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk heb je wat afleiding gehad in dit weekend en morgen. Administraties zijn zo ongelooflijk ingewikkeld geworden met computers, een +of - of komma kunnen zoveel verschil maken en niet is altijd duidelijkaangegeven.

  Sterkte de komende dagen en snel maar weer een blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man heeft een leidinggevende functie en ik heb hem nog even gevraagd of hij nog iets wist voor je.
  In het vervolg kun je beter de betreffende medewerker om uitleg vragen en vragen of ie het wel goed gedaan heeft. Dan heb je laten zien dat je de verantwoordelijkheid hebt genomen.
  Voor nu idd wijzen naar diegene die het verkeerd gedaan heeft en zorgen dat je een beetje in de luwte blijft.
  Nogmaals, heel veel sterkte en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Buikpijn van zoiets ik voel met je mee. De spaanse soep zal waarschijnlijk ook niet zo heet gegeten worden. Hou je ons op de hoogte? Groetjes, Danielle

  BeantwoordenVerwijderen