zaterdag 5 juli 2014

De uitverkoop

Afgelopen dinsdag is de uitverkoop begonnen en eigenlijk was ik van plan om die volledig aan mij voorbij te laten gaan. De dranghekken staan bij de kassa, de pashokjes zijn overvol en om af te rekenen sta je minimaal een half uur te wachten. Helaas moest ik vanmorgen bekennen dat ik toch een paar kledingstukken en een paar meer elegantere sandalen nodig heb dus dat er weinig anders op zat dan mij in de uitverkoop te storten.

Morgen heb ik een BBQ vanwege de trouwerij van mijn teamleider en daar hoort een dresscode bij: casual BBQ wear. Dit houdt in dat het niet super netjes hoeft te zijn maar het is nou ook weer niet zo dat ik in mijn dagelijkse werkkleding aan kan komen zetten. Bovendien is of mijn wasmachine niet zo goed als in Nederland of is de olijfolie hier vetter dan bij ons, want de meeste van mijn t-shirts zijn inmiddels voorzien van vetvlekken die zich niet gemakkelijk laten verwijderen. Op dit moment draait mijn wasmachine leeg op 90C, in de hoop dat het toch aan de machine ligt.

Over het algemeen ben ik niet erg veeleisend qua kleding hoewel ik er inmiddels wel achter ben dat de manier waarop ik mijn kleding in Nederland iets leuker maak, in Spanje niet echt werkt (tenminste niet in de zomer): leuke broek, shirtje en dan een of ander gek vest en/of een omslagdoek erop en klaar. Hier zijn een vest en omslagdoek toch iets aan de warme kant waardoor broek en t-shirt overblijven en daar valt natuurlijk niet veel eer aan te behalen.
Verder zijn er maar een paar eisen waar mijn t-shirts en blouses aan moeten voldoen: minimaal 50% katoen (liefst meer), in Nederland het liefst lange mouwen, in Spanje mag 3/4 ook. En indien niet mogelijk een korte mouw maar wel mouw. Verder eventuele rokken tot over de knie. Korter is leuk als je de helft van mijn leeftijd bent, gezegend bent met een zuid-europese bouw en je voeten wilt verpesten met hakken van minimaal 8 cm.
O ja, iets van kwaliteit zou ook wel aardig zijn. Ik geef liever iets meer uit voor een shirt wat dan 2 jaar mee kan dan voor € 4,00 iets kopen wat na 4x wassen in de prullenbak kan. Hetzelfde geldt voor schoenen: liever iets duurders kopen met een goed voetbed voor goede ondersteuning en daar zuinig op zijn dan iets van € 2,99 (echt schoenen voor die prijs gezien) waar je je voeten, benen en rug mee aan barrels helpt. (De meeste mensen lopen heel erg slecht wat gezien de schoenen die ze aanhebben geen wonder is).

Dit klinken in mijn oren niet als onredelijke eisen maar dat bleek het in de praktijk wel te zijn. Het is eerder regel dan uitzondering dat kleding 100% synthetisch is, het liefste zo doorzichtig mogelijk of voorzien van kant op plaatsen waar je geen inkijk wilt hebben, geen mouwen en het dragen een strapless beha noodzakelijk. Iets vinden wat aan de eis van minimaal 50% katoen voldeed was dus al een opgave en kledingstuk met iets vinden met wat je mouw kon noemen was een nog groter wonder. Een leuk jurkje met een fatsoenlijke lengte viel in de categorie onmogelijk. Daarnaast bleek de kleur ook nog ingewikkelder dan gedacht. Bijna alles is wit, natuurlijk hartstikke mooi als je door de zon gebruind bent. Maar voor een BBQ is dat geen handige keuze (tenminste, niet als je mij bent want ik heb op witte kleding binnen een uur een vlek die er niet meer uitgaat).
 

Uiteindelijk ben ik met een t-shirt met korte mouwen en een soort van tuniek-blouse richting huis vertrokken. Bij een schoenenwinkel heb ik dure maar wel goede en leuke sandalen gekocht dus ik denk dat ik morgen redelijk gepast gekleed op de BBQ zal verschijnen. Als Man terug is van vakantie zal ik hem vragen eens te kijken of het mogelijk is om mijn naaimachine deze kant op te sturen. Ik zou op dit moment niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om zelf mijn kleding te gaan maken maar het scheelt een hoop frustratie in winkels.

1 opmerking:

  1. Zijn er in Spanje eigenlijk kringloopwinkels? En bestaat er zoiets als Marktplaats? Een naaimachine is dan misschien ook makkelijker om daar te kopen. Of briefje aan bord in supermarkt of bestaat dat daar niet.

    Prettige BBQ straks.
    Witte kleding is aan mij ook niet besteed. Toen ik mijn dochter kreeg had ik een vriendin die ook net een zoon had en zij had altijd hele lichte kleding aan, nooit een smetje er op, het leek wel of ik het vuil aantrok als we samen waren, ik altijd vies en zij bleef schoon.

    BeantwoordenVerwijderen