maandag 5 mei 2014

Uitgaven maart en april

Nu ik hier 2 maanden ben is het misschien geen gek idee om de balans op te maken van hoe ik er nu voor sta.
Ik begin met het meest gemakkelijke, de financiële kant. Ik heb al aandacht besteed aan de inkomsten met een rekenfout die mijn inkomsten naar beneden deden uitvallen. Vandaag de uitgaven van maart en april.

Mijn inkomsten over de maand maart bedroegen € 1033,04 en omdat huur, borg en bemiddelaar samen al € 1197,00 was, is het duidelijk dat ik "iets" meer heb uitgegeven dan er is ingekomen.
Verder heb ik de jaarpremie van mijn expatverzekering in maart moeten betalen (inboedel en wa): € 287,54
De supermarkt heeft mij € 225,17 gekost. Hierbij moet wel bedacht worden dat alles in 1x aangeschaft moest worden. Ik ga er niet van uit dat zowel schoonmaakmiddel, olie, kruiden en wasmiddel de volgende keer spontaan tegelijk op zijn.
De kosten voor de bus waren € 22,00 waardoor ik direct besloten heb om niet meer de bus naar het werk te nemen (vanwege een opspelende oude blessure leek het mij beter om 's morgens met de bus heen te gaan en lopend terug in plaats van beide keren te lopen). Ik pak nu alleen nog maar de bus als ik van de supermarkt terug moet naar mijn appartement.
De categorie diversen bedroeg € 106,59. Dit zijn allerlei noodzakelijke uitgaven zoals het kopen van een pan,een hoeslaken, de taxi van het vliegveld naar mijn eerste appartement, NIE, sokken en dergelijke.

Twee woordenboeken kostten € 15,00.
En aan "zakgeld" heb ik € 93,35 uitgegeven. Dit betreft dingen die ik gekocht heb terwijl het niet noodzakelijk was, zoals een grappige tekening en een beker voor thee op het werk, geld wat ik in de kantine in de automaat heb gestopt, uitgaven op het vliegveld omdat ik toch iets te eten moest hebben, mijn backup trakteren op een terrasje en een paar keer uit met het team (wat dan allemaal met elkaar toch iets meer is dan gedacht ;-) )

Gelukkig laat april een iets ander beeld zien.
De inkomsten bedroegen € 1114,47. Dit zou inclusief 2,5 uur overwerk moeten zijn in verband met een verplichte training. Ik heb mijn salarisstrook nog niet bekeken.
De huur (nu maar 1x in plaats van 3): € 399,00
Internet inclusief aansluiten: € 71,67
Supermarkt: € 166,48
"Medicijnen" tegen mijn verkoudheid: € 13,50
Huishouddingen en pasfoto's: € 7,50
"Zakgeld": € 53,90
Wat in dit lijstje ontbreekt is de bijdrage voor gas, water en licht. Die krijg ik 1x per 2 maanden en in mijn geval zal dat waarschijnlijk pas in juni zijn.
Verder was ik nog niet in het bezit van een smartphone, wat toch wel handig is als je gratis via w-app met mensen wilt communiceren. Inclusief beschermfolie en beschermhoesje moest ik daar € 156,98 voor neerleggen.

Iemand maakte de opmerking of ik mij gedroeg alsof ik hier op vakantie was. Vanaf het eerste moment dat ik in Granada was, heb ik Granada vooral gezien als de plek waar ik de komende tijd ga wonen en werken en ik denk dat mijn uitgavenpatroon dat ook wel duidelijk maakt. Ik ben mij vanaf het begin ook bewust geweest van het feit dat ik niet veel zou verdienen en dat ik uit moet kijken waar ik mijn geld aan uitgeef.
Ik denk dat er de komende maanden nog wel wat verschuivingen plaats zullen vinden en ik hoop in augustus een definitiever beeld te krijgen van hoeveel het leven hier werkelijk kost.

1 opmerking: