maandag 11 november 2013

Stand van zaken

Tijd om eens te inventariseren waar ik nu sta:

- Ik heb een tijdelijk onderkomen met een bekende einddatum verruild voor een tijdelijk onderkomen zonder bekende einddatum. Sterker nog het kan zijn dat ik nu sneller "op straat sta" dan als ik blijf zitten waar ik zit;
- Mijn inkomen is niet voldoende om een huis via de makelaar te huren en de wachtlijst voor de woningbouw is ongeveer 2 jaar waarvan ik er nu 4 maanden op heb zitten.
- Mijn inkomen is wel voldoende om een huis te kopen waarbij de eis is dat ik ga scheiden. Zonder scheiding geen koopwoning.
- Ik heb een arbeidscontract voor een half jaar. Als ik nu een huis zou kopen is dat, met een intentieverklaring van Baas, geen probleem. Als ik een maand of 3 wacht dan kan dat wel een probleem worden, met of zonder intentieverklaring dat ik na einde contractdatum mag blijven.
- Door alle stress en spanning, zowel van de kant van Baas als van mijn kant, is de sfeer op het werk dermate vervelend dat ik op deze manier mijn contract niet eens wil verlengen. Hoewel ik vrijdag even weer een voorproefje kreeg over hoe het zou kunnen zijn en geweest was. Dat geeft dan toch weer een beetje hoop.
- Als mijn contract niet verlengd wordt, kom ik na 3 maanden WW niet in aanmerking voor een bijstandsuitkering want getrouwd. Dus als alles tegen zit sta ik in augustus op straat zonder inkomen.
- Ik had gehoopt dat mijn huwelijk na mijn vertrek direct een stuk beter zou gaan maar dat was natuurlijk wel even heel erg optimistisch gedacht. Om het allemaal te laten slagen moet ook dat terrein stevig gewerkt worden, iets waar ik op dit moment niet heel veel energie voor heb.

Het gezegde luidt: Komt tijd, komt raad. En de aanbieding van de anti-kraakwoning kwam ook op een moment dat ik het heel erg hard nodig had. Maar als ik deze lijst zo bekijk, heb ik wel heel erg veel positieve inbreng van de voorzienigheid nodig. Ik ben bang dat dat misschien toch teveel gevraagd is.

2 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte, ik kan me voorstellen dat je er even wat minder lekker bij zit zo. Maar tegen mij wordt nu steeds gezegd: 'Ook dit gaat over'. Het lijkt misschien wat slapjes, maar het is wel zo. Komt tijd, komt raad. Probeer je energie vooral te gebruiken voor goede dingen, niet voor zorgen. Dat zal vast niet vlekkeloos gaan, maar kan je net wel even wat momenten van lucht opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje lieve Stuiterbolletje je hebt eigenlijk alleen maar onzekerheden. Lijkt mij heel erg moeilijk om zo te leven. Is er geen mogelijkheid dat je op bepaalde vlak wel zekerheid krijgt? Je zal er vast aangedacht hebben hoor maar ik durf de vraag toch te stellen. knuffel van mij en je bent echt een sterke vrouw.

    BeantwoordenVerwijderen