maandag 4 november 2013

Het kan nog ingewikkelder

Nadat ik mijn vorige relaas geschreven had, is het mij uiteindelijk gelukt om een bedrag uit Baas zijn mond te krijgen: € 2375,00 bruto per maand voor 40 uur per week.  Daarbij is de belangrijkste overweging geweest dat het om een nieuwe BV gaat die zich nog moet bewijzen. De meningen in mijn omgeving lopen uiteen maar de meesten vinden het wel een redelijk bedrag. Het is in ieder geval € 200,00 per maand meer dan wat ik nu verdien.

Met een bedrag in handen kon ik contact opnemen met onze verzekeringsmeneer. Hij dacht niet dat het een probleem zou zijn om met dit salaris een hypotheek te krijgen. Hij mailde een werkgeversverklaring met het verzoek die in te (laten) vullen en dan terug te mailen. Omdat ik nog niet wist wat voor contract ik zou krijgen, ben ik bij het invullen van de werkgeversverklaring uitgegaan van een jaarcontract met intentieverklaring van Baas dat ik mag blijven als er geen economische redenen zijn om het contract te beëindigen.
Verkeerd gegokt, ik krijg een half jaar contract maar dan wel zonder proeftijd.  De vraag is nu of de hypotheekverstrekker akkoord kan gaan met een contract van een half jaar inclusief intentieverklaring.
Ik snap wel waarom Baas kiest voor een contract van een half jaar. Mocht de nieuwe bv toch geen succes worden dan kan hij van zijn personeel af zonder in de schulden terecht te komen. Als de nieuwe bv het eerste half jaar doorkomt, zal zeer waarschijnlijk een verlenging op dit eerste contract komen. Het is dus ook niet zo dat ik in principe bang ben om zonder baan te zitten.

Wat wel een probleem is, is dat ik niet op eigen naam een huis kan kopen en een hypotheek kan krijgen :-(. Man en ik zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden waarbij alles gezamenlijk is behalve huis, vaartuigen, voertuigen en bankrekeningen. Dus ik ben heel verbaasd dat de bank eist dat Man mee ondertekend. Kennelijk zijn door de crisis de banken zo panisch geworden dat ze hun geld niet terug krijgen dat zelfs huwelijkse voorwaarden niet meer heilig zijn.

Wil ik dus een eigen onderkomen op eigen naam met eigen financiering kunnen krijgen om mijn huwelijk te redden, dan kan dat alleen door te gaan scheiden. Hoe krom wil je het hebben?
Ik had gehoopt dat ik eerst mijn werk, daarna een dak boven mijn hoofd en daarna mijn huwelijk met Man op de rit zou kunnen zetten. Ik ben bang dat ik daar op deze manier geen kans voor krijg.

Elke keer als ik denk dat het echt niet gekker en/of ingewikkelder kan, blijkt het toch nog erger te kunnen. Zo langzaamaan ben ik benieuwd wat ik nog meer op mijn bordje ga krijgen ;-)

1 opmerking:

  1. Wat bizar zeg, denk je inderdaad weer een paar stappen verder te zijn, word je (tenminste, zo komt het dan op mij over) weer een paar stappen terug gezet. Misschien kun je met de bank overleggen over wat eigen inleg ofzo? Of misschien het huis waar je man nu woont deels als onderpand? Als je niet weet wat de toekomst gaat brengen, dan zou ik wel kijken of er toch niet mogelijkheden zijn om jouw eigen huis apart te houden van je man. Is huren eventueel een optie?

    BeantwoordenVerwijderen