dinsdag 5 november 2013

Leuk nieuws

Eerst even antwoord op de vraag of ik niet kan gaan huren. Voor een huis via de makelaar verdien ik te weinig en voor een huis via de woningbouw sta ik nog niet lang genoeg ingeschreven. Vandaar dat koop de enige optie leek. Leek, inderdaad.

Toen duidelijk werd dat Man en ik beter niet samen in 1 huis kunnen wonen, heb ik mij ingeschreven bij de Antikraak. Ik was het eerlijk gezegd al helemaal vergeten totdat ik vanmiddag een telefoontje kreeg: Had ik nog belangstelling voor een woning in de plaats waar mijn werk zich bevindt? Ja!!!!!
Het ging om een hoekwoning met 3 slaapkamers en ik zag direct al een joekel van een huis voor mij. Na mijn werk direct langs gereden en aan de ene kant van de straat zag ik de joekels van huizen staan maar dat waren de even nummers. Mijn huisje stond aan de andere kant van de straat en het waren echt heel schattige huisjes.

Mijn wenslijstje van 2 slaapkamers en in het centrum zijn hierbij volledig in vervulling gegaan. En ik kan nog een ander pluspunt toevoegen: vanwege antikraak is het met € 110,00 per maand ook nog eens heel betaalbaar. De enige investering die ik, naast stoffering, moet doen is de aankoop van een gaskachel.

Donderdag kan ik de sleutel halen en dan kan ik het huisje van binnen bekijken. Ik hoop dan ook te horen hoe lang zij denken dat ik in het huisje kan blijven wonen. Dat bepaalt ook hoe low-budget de inrichting zal zijn.
Mijn gevoel zegt me dat het lang genoeg zal zijn in mijn eigen tijd en tempo te bepalen of Man en ik moeten gaan scheiden of niet. Ik wil dat namelijk zelf bepalen en niet dat de omstandigheden mij daartoe dwingen. Het is in ieder geval minimaal voor een half jaar en met zo'n lage huur zal ik flink in staat zijn om te sparen voor een ander huis, indien nodig.

Dit was een lichtpuntje wat ik wel even kon gebruiken. Ik kan bijna niet wachten totdat het donderdag is.

3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker leuk nieuws! Zeker ook omdat het wat meer ruimte geeft om alles op je eigen tempo te bekijken. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super, van harte! Ik heb ook een tijdje antikraak gezeten en mijn ervaring was dat het slopen uiteindelijk veel later gebeurde dan gepland (niet na vier maanden, maar na zes jaar), hopelijk geldt dat voor jou ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk gelukgewenst met je zeer betaalbare huisje. Super! Geniet ervan.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen