zaterdag 4 januari 2014

Zomaar een idee

Het is nu zo'n 2 maand geleden dat ik opdracht kreeg om na te denken over een plan B. Het enige wat daar tot nu toe echt concreet aan was, is buitenland. Er moet nog nagedacht worden over een zinvolle invulling van mijn dagen. Ik zit namelijk niet te wachten op een vakantie van een paar jaar ;-).

Een mogelijke manier om op zoek te gaan naar een plek die ik thuis kan noemen is het aanschaffen van een camper (of zelf een bus ombouwen tot een camper). Of dat echt avontuurlijk is, valt te betwijfelen en het is ook zeer de vraag of ik dan onderweg veel contact zal hebben met andere mensen. Maar sinds vandaag zie ik een camper als een mogelijke werkplek want een camper heeft 2 enorme voordelen die ik mij ineens duidelijk werden:
- als de camper aangesloten is op een stroomkabel dan heb ik de beschikking over 230V
- ik heb ruimte voor mijn naaimachines
Stroom en naaimachines bieden een mogelijkheid voor werk.
En misschien is er zelfs wel ruimte voor de breimachine.

Op dit moment zit ik aan het volgende te denken: Ik trek met de camper door de "wereld" en als ik een mooie, exclusieve stof zie, koop ik in en verwerk het tot t-shirts en/of andere kledingstukken die ik dan ter plekke op de markt weer verkoop en/of via een webwinkel in Nederland. Als gediplomeerd costumière en lingeriemaakster is het maken en standaardiseren van patronen geen enkel probleem. Hetzelfde geldt voor de uitvoering. En het moet mogelijk zijn om de haalbaarheid van dit plan nu al te gaan testen. Naast een 40-urige werkweek en sporten, zal het hard werken worden om er een bedrijfje naast te beginnen, maar het is niet onmogelijk.

Omdat ik onderweg een deel van mijn benodigde maanduitgaven uit mijn spaargeld kan halen, hoef ik geen gigantische bedragen te vragen en geen hoog uurloon te rekenen. Dat maakt het plan waarschijnlijk nog meer haalbaar.

Zit ik nu volledig in de verkeerde richting te denken of is er een kans van slagen? Wie het weet, mag het zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Tja. laten we er eerst maar eens rustig een nachtje over slapen.

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je zoiets doet, dan zou ik me geloof ik op een rijkere mark richten, dus b.v. de spullen voordelig in het buitenland inkopen en dan inderdaad in Nederland verkopen. In het buitenland kunnen ze die stoffen immers zelf ook gewoon kopen en zijn ze vaak een stuk creatiever dan hier, waar de helft van de bevolking echt niet weet hoe je zelf b.v. kleding moet maken. Ik vraag me wel af of het dan nodig is om met een camper over de wereld te reizen, maar denk wel dat dat weer voordeliger is dan een woonplek in NL hebben. Bovendien is het - denk ik - makkelijker om adresjes op te doen.

    Voor mijzelf zou dit een enorme gok zijn die ik echt niet zou nemen, maar ik probeer gewoon even met jouw plan mee te denken.

    BeantwoordenVerwijderen