maandag 23 december 2013

Iets leuks doen is nog knap ingewikkeld.

Een aantal mensen die mijn blog lezen raadden mij aan om eens een keer iets leuks voor mijzelf te gaan doen. Gisteren had ik iets leuks voor mijzelf ingepland.

Vandaag moest Baas op bedrijfsbezoek in Duitsland en aangezien zijn Duits bijzonder slecht is, moest ik mee om ervoor te zorgen dat iedereen elkaar begreep. Omdat het zo'n 3,5 uur rijden was, had ik, op verzoek van Baas, voor de nacht van zondag op maandag een hotel gereserveerd in Andernach.
Uit gewoonte kijk ik altijd of een uitgekozen bestemming per trein te bereiken is en Andernach bleek per trein bereikbaar. De trein ging via Keulen en daar overstappen op het lokale boemeltje langs de Rijn. Keulen, laatste zondag voor Kerst, grootste kerstmarkt van Duitsland: ik rij niet aan het einde van de dag met Baas mee maar pak de trein en breng een bezoek aan de kerstmarkt :-). Dan heb ik 1,5 uur voor de kerstmarkt en daarna met de trein richting hotel.

Afgelopen maandag via internet mijn treinkaartje gekocht en zondag op stap. In Emmerich de mededeling dat met de goederentrein voor ons een ongeluk was gebeurd en dat het 3 tot 4 uur zou duren voordat het baanvak weer vrij zou zijn. Trein ging terug naar Arnhem en dan via 's Hertogenbosch, Venlo, Mönchen-Gladbach naar Keulen. Geschatte vertraging: 80min. Daar gaat mijn 1,5 uur kerstmarkt :-(. Dat was niet de bedoeling.
Bellen met het hotel: hoe laat moet ik uiterlijk binnen zijn en tot hoe laat kan ik nog iets te eten krijgen. Uiterlijk om 22.00 uur aankomen en helaas, het restaurant was volledig bezet door een groep dus ik kon er niet eten.

Als ik dan toch niet in het hotel kan eten, dan eet ik wel iets op de kerstmarkt. Het zou raar moeten lopen als ik daar niet een kraampje met eten tegen zou komen. Baas bellen dat  hij en zijn vrouw (die ging ook mee) niet op mij hoefden te wachten en dat ik wel zou laten weten wanneer ik in het hotel zou zijn.
Uiteindelijk met 135min vertraging in Keulen aangekomen, gekeken welke trein mij tegen 19.30 uur in Andernach kon brengen en toen kon ik eindelijk de kerstmarkten bekijken. Ik stond om 15:24 uur op het station in Keulen en ben tegen 18.00 uur weer met de trein verder gegaan.

Het was een hoop gedoe en geregel om uiteindelijk toch de kerstmarkten in Keulen te bezoeken maar het was wel de moeite waard. Al die buitenlandse talen, de sfeer, de Duitse gewoontes. Ik heb dolgelukkig rondgelopen. Maar als ik van te voren had geweten dat het zo'n gedoe op zou leveren, dan denk ik niet dat ik het gedaan had.
De volgende keer verzin ik iets leuks waarvoor ik niet afhankelijk ben treinen.

3 opmerkingen:

  1. Hoop dat ik ook dit jaar weer van je belevenissen kan meelezen.
    Ik wens je veel succes met al je mooie plannen.

    BeantwoordenVerwijderen