dinsdag 17 december 2013

Plan B is Plan A geworden

Tot voor kort was het uitgangspunt dat ik na een half jaar werken voor Baas een verlenging van mijn contract zou krijgen, Van daaruit zou ik dan kijken in hoeverre de mogelijkheden die Baas mij heeft voorgespiegeld daadwerkelijk gerealiseerd zouden kunnen worden. Voor het geval er geen verlening van mijn contract zou komen, zou ik vanaf januari werken aan een plan B. Het is namelijk wel duidelijk dat mijn volgende stap iets zzp-igs zal worden en daarvoor heb ik wel wat voorbereidingstijd nodig.|

Vanaf dat Baas voor eigen rekening is gaan werken, is hij erg vervelend geworden. In de communicatie met het vorige bedrijf heeft hij nooit iets fout gedaan (ik was erbij en ik heb hem er vaak genoeg op gewezen dat hij onredelijk bezig was) en dat geldt ook voor andere mensen die niet doen wat hij wil. Het ligt nooit aan hem. Hij accepteert maar 1 manier van werken en dat is zijn manier. Dat ik op mijn manier hetzelfde resultaat krijg en dan ook nog sneller, doet niet ter zake. Daarnaast is Baas erg wisselvallig. Als hij het druk heeft dan moet ik het allemaal zelf regelen om vervolgens de wind van voren te krijgen als ik het zelf heb geregeld. Het is niet prettig werken maar ik ben nog bereid om dit gedrag te zien als gevolg van de enorme verantwoordelijkheid die Baas op zich heeft genomen. Hij heeft namelijk privé een behoorlijke lening afgesloten om zijn aandeel in het nieuwe bedrijf te kunnen kopen. In dat geval zou verbetering mogelijk kunnen zijn en dan heb ik er in april geen enkel probleem mee om voor nog een periode bij te tekenen. Bovendien wil ik ook rekening houden met het feit dat ik emotioneel gezien wel eens lekkerder in mijn vel heb gezeten.

Wat hij echter bij het vorige bedrijf niet deed maar nu wel, is het maken van zogenaamd "leuke" grappen. Zit hij met Collega aan de telefoon, dan heeft hij het over mijn rokje met laarzen dat ik aan heb waardoor mijn benen zo mooi uitkomen. Dat gaat echt 10 min door terwijl ik niet eens een rokje met laarzen aan heb. Hij heeft het constant over typ-miepen en hij heeft een hekel aan boekhouders. Laten die werkzaamheden nu een groot deel van mijn werk beslaan. We hebben ruimte in een ander bedrijf en ook naar de mensen daar maakt hij regelmatig opmerkingen over mij die lollig zouden moeten zijn, onder het mom van mannen onder elkaar.
Ik heb het overgrote deel van mijn leven in door mannen gedomineerde bedrijven gewerkt en daarbij net als nu als enige vrouw maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
Het is duidelijk dat dit een onderdeel is wat echt niet zal veranderen.

Sinds vorige week speelt er ook nog iets anders, namelijk dat de vrouw van Baas haar baan kwijt raakt. Ik word er regelmatig door Baas op gewezen dat bij een vroeger bedrijf de samenwerking met zijn vrouw perfect was. Ik vind het moeilijk te doorgronden of Baas overweegt over een half jaar mijn baan aan zijn vrouw te geven. De kans zit er ook in dat zijn vrouw mij moet assisteren omdat nu al duidelijk is dat ik meer werk heb dan ik in 40 uur af kan krijgen. Ik heb zijn vrouw een paar keer ontmoet en ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat ik met haar moet samenwerken.

Al deze zaken maken dat ik in de afgelopen weken een omslag heb gemaakt. Plan B, nodig voor het geval dat ik geen verlenging van mijn contract krijg, is inmiddels het hoofdplan geworden. Over een half jaar wil ik in staat zijn om tegen Baas te zeggen: "Jammer maar ik ga niet verlengen. We kunnen een termijn afspreken waarbinnen jij een vervanger zoekt aan wie ik mijn taken over kan dragen en die ik kan inwerken. Daarna ben ik vertrokken."
Dus in januari zal ik flink aan de bak moeten om plan B op poten te zetten, moe of niet moe. Op 4 mei 2014 loopt mijn contract af en dan moet ik op eigen benen moeten kunnen staan.

4 opmerkingen:

 1. Wat moet jij toch ongelofelijk veel beslissingen maken de laatste jaren. Ik bewonder je doorzetingsvermogen zeg. Zo knap van je dat je zo doorgaat en de moed niet opgeeft. Vergeet daarom niet eens lief voor jezelf te zijn. dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe is het mogelijk dat je nog zo mild spreekt over iemand die je op deze manier behandeld?

  Volgens mij zou jouw autobiografie een kaskraker kunnen worden. Maar niet stoppen met bloggen hoor!

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry, de emotie gaat ten koste van mijn taalbeheersing...

  Laat ik proberen mijzelf te corrigeren.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe is het mogelijk dat je nog zo mild spreekt over iemand die jou op deze manier behandelt?

  Volgens mij zou jouw autobiografie een kaskraker kunnen worden. Maar niet stoppen met bloggen hoor!

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen