vrijdag 7 februari 2014

Duidelijkheid

Op dinsdag kreeg ik te horen dat ik mijn huis uit moest en op woensdag werd duidelijk dat Tweede Aandeelhouder en Baas toch wel twijfel hadden over de kwaliteit van mijn werk. Vrouw van Baas werd ingeschakeld om te controleren of die twijfel terecht was of niet (bleek dus NIET!).
Maar al met al had ik, naast de verhuizing, dus ook nog eens de stress en slapeloze nachten of ik mijn werk kon houden of niet. Temeer omdat ik voor mijn kamer een huurcontract van een jaar heb moeten tekenen. Kamers als de mijne zijn zeer gewild dus de kans dat ik 5 maanden huur moet betalen omdat ik vertrokken ben en de kamer leeg staat is zeer klein, maar het voelt niet prettig.

Vanmorgen kreeg ik te horen dat mijn contract NIET verlengd gaat worden. Baas geeft mij alle ruimte om op zoek te gaan naar iets anders en via Collega kreeg ik te horen dat mijn oude werkgever mij misschien terug wil nemen. Mocht dat waar zijn dan is dat heel erg lief, maar ik denk niet dat terug gaan een slimme zet zal zijn.

Hoewel ik bij vlagen heel erg verdrietig ben (wat ook geknakt ego kan zijn, het is altijd leuker als je zelf opzegt), voel ik me ook heel erg bevrijd. Met uitzondering van 5 maanden huur, heb ik vanaf 4 mei geen enkele verplichting meer en kan ik dus gaan en staan waar ik wil.
Begin deze week had ik nog het gevoel dat ik rust en tijd nodig had om alle veranderingen van het afgelopen jaar te verwerken, een plekje te geven en tot rust te komen. Nu zit ik vol energie om Plan B vorm te geven.

De mail voor een afspraak met mijn zzp-coach is de deur uit. Ik heb naar aanleiding van de bezochte informatiemarkt contact gehad met een organisatie die vrijwilligers naar het buitenland stuurt, wat erg positief was. Ik heb een mailadres van iemand die het soort vrijwilligerswerk heeft gedaan waar ik ook gekwalificeerd voor ben. Ik heb via een camper-site een aantal websites gekregen van mensen die met hun camper ver buiten de Europese grenzen zijn geweest en morgen breng ik een bezoek aan de emigratiebeurs.

Het is even slikken en bij vlagen niet leuk, maar mijn energie komt terug en ik krijg langzaamaan het gevoel dat ik leef.

1 opmerking:

  1. Ik vind dat je heel slecht behandeld bent door je baas. Je bent altijd loyaal geweest maar daar koop je nu niet zoveel voor. Maar goed je zit vol plannen dus dat gaat vast allemaal goed komen.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen