woensdag 12 februari 2014

Spannend!

Vrijdag was ik nog behoorlijk onder de indruk van het feit dat mijn contract niet meer verlengd zou worden en stond het huilen mij nader dan het lachen. Zaterdagochtend, op weg naar de emigratiebeurs, was dat niet veel anders.
Na mijn bezoek aan de beurs was dat volledig omgeslagen. Er bleek veel meer mogelijk dan gedacht en 1 van die dingen is een baan voor minimaal 2 jaar in Granada, Spanje.

Op de beurs stond een stand van een internationaal HR-bedrijf wat vanwege het loonniveau hun callcenter en loonafdeling in Spanje hebben gevestigd. Daar werkt dus een volledig internationaal gezelschap om alle klanten uit alle Europese landen van advies en loonstroken te voorzien. Zowel voor het callcenter als voor de loonafdeling zoeken ze mensen.
Met mijn financiële-fiscale kennis en juridische opleiding ben ik zeer geschikt voor de loonafdeling en met mijn talenkennis zou ik een zeer welkome aanwinst kunnen zijn.

Zondag tussen allerlei afspraken door een Engels CV en een Engelse motivatie in elkaar geknutseld en per mail verzonden. Natuurlijk pas maandag op het werk via webmail ontdekt dat ik een fout in de adressering had gemaakt waardoor ik maandagavond pas de mail op de juiste plek had. Op de beurs had ik een gesprek gehad met mijn mogelijk leidinggevende en die had ik zondag laten weten dat ik alles verzonden had, dus het voelde allemaal wel even heel erg lullig.

Gisteren kreeg ik een mailtje dat mijn sollicitatie binnen was en vandaag kreeg ik een verzoek om een gesprek via Skype om naar de mogelijkheden te kijken. Het gesprek zelf zal in het Engels zijn en vervolgens heb ik een gesprek in het Duits en het Frans om mijn talenkennis te testen. Als ik alle 3 met goed gevolg afleg dan krijg ik een functie op de loonafdeling. Als ik het Engelse gesprek goed afleg en de rest niet dan is er een functie vrij op het callcenter waarbij ik dan algemene HR-vragen van Nederlandse klanten moet beantwoorden.

Het kan best zijn dat het gesprek morgen al plaats gaat vinden en dat ik in maart al moet beginnen. Baas geeft mij alle vrijheid om een andere baan te vinden, zelfs als dat inhoudt dat ik mijn contract niet uitdien.

Kortom, ik vind het allemaal wel heel erg spannend!

3 opmerkingen:

 1. man, man wat krijg jij toch een hoop voor je keizen maar ik vind t geweldig om te zien dat je iedere keer weer opkrabbeld. Wat een sterke vrouw ben je toch. Gaaty de ene deur dicht hup sta je weer bij de volgende deur die voor je opengaat. Ik ken mensen die voor veel minder onder de dekens kruipen e roepen dat ze alleen maar ellende hebben. Ik vind je een topwijf. dikke knuffel en ik bewonder je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend wat je zegt! En fantastisch dat je er zo open in bent. Straks ga je dankbaar zijn om het feit dat je contract niet verlengd werd *het heeft zo moeten zijn*
  Geniet van alle spanning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat spannend allemaal! Ik wens je veel succes.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen