zondag 6 oktober 2013

Open huizendag

Hoewel ik heel blij ben dat ik een tijdelijk onderkomen heb gevonden, ben ik mij er heel erg van bewust dat het echt een tijdelijk onderkomen is en dat ik uiterlijk in de maand mei van 2014 iets anders moet hebben gevonden.

Mijn vrienden en familie maken zich vooral zorgen over het feit dat ik mij in een avontuur stort met mijn baas zonder enig idee te hebben hoeveel ik überhaupt ga verdienen en of dat genoeg zal zijn om in mijn eigen levensonderhoud te voorzien. Dat is iets waar ik geen moment van wakker lig. Het enige wat onhandig is, is dat ik bij gebrek aan een arbeidscontract en salaris geen actie kan ondernemen in het zoeken van een huis. En zo gaat er (in mijn ogen) kostbare tijd verloren waarin ik misschien mijn huisje al had kunnen vinden.In ieder geval handig om te weten dat mijn grootste angst niet een gebrek aan inkomen is maar de mogelijkheid dat ik geen dak boven mijn hoofd heb.

Hoewel een aantal mensen met verstand van zaken (en van mij) mij afraden om een huisje te kopen, heb ik gistermiddag deelgenomen aan de open huizendag. Een goede mogelijkheid om huizen te bekijken, een idee te krijgen van buurten en wijken en duidelijk te krijgen wat ik wel en niet wil.

Ik begon bij een flat op 9 hoog. Perfect onderhouden, zowel het appartement zelf als de gemeenschappelijke ruimten van de flat. Niet helemaal mijn smaak (een beetje donker) maar ik zou er zo in kunnen zonder al teveel geld uit te moeten geven. Ik hou van flats, als ik maar boven de boomgrens zit en dus vrij uitzicht heb.
In die straat stond nog een flat waar ik een appartement kon bezichtigen maar het voelde vanaf het eerste moment niet goed. Veel meer vervallen dan de flat waar ik geweest was. Ik ben naar binnen gegaan maar heb uiteindelijk niet eens aangebeld om te kijken.

Op naar het centrum (is echt bovenop de winkels of op 1 min loopafstand) om daar 2 appartementen te bekijken. Regel 1 voor open huizendagen: kijk voor vertrek nog even of alles wat een week van te voren nog open huis had, nog steeds open huis heeft. In het complex wat ik wilde bekijken bleek het huis wat ik op mijn lijstje had staan niet meer mee te doen. Maar er was nog wel een ander huis te koop wat meedeed. Ook een leuk en gezellig huis. Er moet meer aan gebeuren dan aan het andere huis maar is wel veel groter.
Het laatste huis wat ik had bekeken was ook in het centrum. Echter op de eerste verdieping en dus uitzicht op de platte daken op de winkels ervoor. Ook hier moest het nodige aan gebeuren en er was maar 1 slaapkamer.

Na sluitingstijd van de open huizendag ben ik op de terugweg naar mijn vakantiechalet langs een andere straat gereden waar ook een huis te bezichtigen was. Qua locatie was dat op de rand van acceptabel.

Dus wat zijn mijn wensen: zo dicht mogelijk in of bij het centrum, minimaal 2 slaapkamers en een actieve vereniging van eigenaren (als ik toch een huisje ga kopen).
Het enige nadeel is dat ik nu steeds dat leuke flatje in mijn hoofd heb zitten waar ik zo in zou kunnen trekken en dat kopen misschien niet zo handig is.
Over 3 weken weet ik meer dus nog even langer in onzekerheid zitten.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb een tijdje niet bij je gelezen. Wat een veranderingen. Ik hoop dat je snel een huisje naar wens vindt. Een eigen dak boven je hoofd. Met jouw inzet gaat het vast lukken! Succes.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een veranderingen allemaal in korte tijd. Leuk om je weer te lezen.
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uit ervaring kan ik je zeggen: 9 hoog, dat is geweldig!

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen