zaterdag 14 februari 2015

CONGRATULATIONS!! - YOU WON A PERMANENT CONTRACT :)

Bovenstaande was de onderwerpregel van een email die ik vrijdagmorgen op het werk in mijn emailbox tegenkwam. Ik zat eerst aan spam te denken maar bij het openen bleek dat hij van HR afkomstig was en dat mijn tijdelijke contract omgezet gaat worden in een vast contract. HR liet mij verder weten dat alle zaken met de sociale zekerheid en belastingen geregeld zijn en dat ik uiterlijk tot 10 dagen na aanvang van mijn nieuwe contract het verzoek zou krijgen om het nieuwe contract te komen tekenen. 

Hoewel ik het de laatste tijd regelmatig gehad heb met de werkdruk, het slecht betaald worden in vergelijking met de verantwoordelijkheid die we dragen en de manier waarop er met mensen wordt omgegaan, ben ik toch blij dat ik een vaste aanstelling heb gekregen. Het geeft mij namelijk iets wat ik even heel hard nodig heb: RUST. Voor voorlopig hoef ik mij niet druk te maken over een inkomen en een plek om te wonen en kan ik in alle rust en zonder druk gaan kijken hoe ik mijn leven de komende periode vorm wil geven. En als ik dat allemaal gedaan heb en weet wat en hoe ik het wil, kan ik altijd zelf ontslag nemen. Dat voelt wel beter dan ontslagen worden.

Naar aanleiding van de reacties op mijn vorige stukje:
Nee, dit schijnt niet normaal gedrag in Spanje te zijn maar kennelijk heb ik als blonde buitenlandse wel een grotere kans om dit soort types op mijn dak te krijgen. Op dit moment probeer ik mijn haar te laten groeien zodat ik het kan doneren voor een pruik en dan is verven niet echt goed om te doen. Maar ik moet heel eerlijk zijn dat ik er soms wel aan zit te denken om het donkerder te maken.

Ik vind het wel een goede tip van die trouwring. Ik zal het in overweging nemen. Het is alleen dat ik mij toch wel bevrijd voel nu ik hem niet meer draag en dat gevoel wil ik niet kwijt raken. En ja, Spanje is katholiek. Ik zou niet eens weten of ze hier protestanten hebben. Dus ik kan mijn nieuw gekochte ring rechts blijven dragen en dan mijn trouwring inderdaad links. In ieder geval tijdens vakanties. 

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je vaste contract!!! Super!

  Ik kan me voorstellen dat je je vrijer voelt zonder trouwring en alleen een optie als je vakantie hebt.
  Ben je nog steeds op Spaanse les en hoe gaat dat?
  Ik schreef eerder dat ik plannen had voor een Turkse cursus. Daar heb ik vanaf gezien. Ik denk nu over Spaans. Misschien een land om na de pensionering van manlief naar toe te gaan.
  Lijkt het grammaticaal veel op Frans? Daar heb ik vroeger examen in gedaan op de Havo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geruststelling voor je, gefeliciteerd!

  Toen ik een paar maanden op Majorca werkte deed ik ook een cursus en de gramatica van spaans is wat makkelijker niet zoveel uitzonderingen als in het frans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je vaste contract, dat zal een rustig gevoel geven idd.
  Ik draag na m'n scheiding de trouwring van m'n moeder, heerlijk omdat ie van mama was en rustig omdat het een duidelijk signaal is.

  BeantwoordenVerwijderen