zondag 8 mei 2016

Teveel aan mijn hoofd

Ben net terug van mijn eerste echte poging om te gaan hardlopen. Volgens mij heb ik daar een jaar geleden ook al eens over geschreven. Hardlopen met een hernia is mogelijk als je dat via de techniek van chi-running doet. Na, af en aan, oefenen met deze techniek heb ik dat vanmorgen uitgeprobeerd. Nu zien dat ik het 3x per week vol ga houden. Niet alleen om in mijn overvolle dagen tijd te vinden maar ook een moment op de dag waarop het niet te warm is om iets van lichamelijke activiteit te doen.

Als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik iets meer op mijn bordje heb dan handig is en de combinatie van Nederlandse en Spaanse tijden maakt het er niet beter op. Dus als ik dan eens een keer thuis ben, dan lig ik knock-out op de bank of open ik mijn laptop om mij met divers huiswerk bezig te houden. Daardoor schiet het bijhouden van mijn blog er een beetje bij in.

Om een beeld te geven van mijn rooster voor deze maand:

Maandag verlaat ik mijn huis om 8 uur 's morgens en kom 12 uur later weer thuis (soms iets eerder maar niet veel). Werk en Spaanse les. Hoewel er wel 2x een half uur pauze in zit, is het gewoon een lange dag.
Dinsdag is het alleen maar werk, maar omdat het de enige doordeweekse dag is waarop ik vaste activiteit heb, is dit de avond om iets af te spreken of om huiswerk voor de volgende week voor te bereiden of om huiswerk te maken wat nog niet af is (afhankelijk van wat ik in het weekend allemaal op de planning heb staan). 

Woensdag is werk, Spaanse les en koor. 
Donderdag werk en Engelse les. Ik heb mijn C1/CAE-examen gehaald met 196 punten (4 punten tekort voor C2/CPE) maar heb geen enkele grammatica geleerd. Nu ik voor mijn 4 weken cursus een grammatica boek in mijn hoofd moet stampen, heb ik besloten om privéles te nemen. Dit is echter niet in Granada maar in Armilla, een dorp tegen Granada aan. Dat betekent met de bus heen en weer waardoor ik vaak pas rond 21.00 uur weer thuis ben. Ik heb wel een uurtje tussen aankomst met bus en les, waardoor ik tijd heb om op een bankje te zitten en het boek te lezen wat ik ook voor de cursus moet gelezen moet hebben.
En dan is het vrijdag. Afhankelijk van mijn rooster ben ik om 15.00 of 18.00 uur klaar en ook afhankelijk van wat ik in het weekend ga/moet doen, is het via de supermarkt naar huis of rechtstreeks. En net als op dinsdag is het misschien nodig om huiswerk te maken.
Zaterdag en zondag staan in het teken van huiswerk, huishoudelijke klussen en proberen om via de internetsite nog wat leuks te doen en mensen te ontmoeten.
Zo op papier is het te overzien en zou het te doen moeten zijn. 


Zoals gebruikelijk is de praktijk helaas anders. We hebben concert met het koor waardoor ik nu al een paar vrijdagen extra repetities heb. Zeker als dat samenvalt met een uitje op een zondag met de website en een hoop gedoe op het werk dan komt er een moment dat de grenzen bereikt zijn. 
In het begin kun je nog wel zeggen, als we met het nieuwe programma op het werk live zijn gegaan, zal het beter gaan (daarbij vergetend dat na het live gaan de problemen pas echt zullen beginnen) of als mijn back-up terug is van een maand vakantie, of dat als het concert geweest is, of dat de activiteiten via de website maar eenmalig zijn.
Maar uiteindelijk komt er een moment dat je onder ogen moet zien dat je overladen bent.

Aan het einde van deze maand stoppen de grammatica lessen voor de cursus en ik zit er over te denken om in de maand juni ook een maand met het koor te stoppen. Dan heb ik even iets meer tijd om mijzelf op de rit te krijgen en mijn voor te bereiden op mijn cursus. Vandaar ook mijn poging om iets van lichamelijke activiteit in mijn toch al drukke schema te proppen omdat ik weet dat lichamelijke beweging helpt om de stress beter aan te kunnen.
Ik wil mijn cursus met een goed resultaat afsluiten en daarvoor moet ik in juli zo fit mogelijk zijn. 


PS: de vrouw heeft inderdaad maar 1 nacht in mijn huis geslapen. De dag erna kon ze weer naar haar eigen huis.

2 opmerkingen:

  1. Nou vervelen doe je je in ieder geval niet. Maar het is inderdaad wat veel zo te lezen.
    Hoelang moet je nog leren voor je zelf tevreden bent met de diploma's die je dan hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een heel druk schema. Heb je wel tijd om een maaltijd te bereiden?

    BeantwoordenVerwijderen